Oktatás - Nevelés

Szigorú szabályok betartása mellett tartották meg a ballagási ünnepséget június 13-án a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskolában.

A reggeli órákban a 8. B osztály, délelőtt pedig a 8. A vonult fel az intézmény udvarán azért, hogy búcsút intsen szeretett iskolájának. A ballagók nevében Géczi Sára, valamint Balázs Lilla mondott köszönetet a pedagógusoknak és a szülőknek, odaadó munkájukért. Ezt követően Balázs Pál református lelkész, majd Ráczné Váradi Éva igazgató osztotta meg gondolatait.

– Ez az ünnepség talán nem olyan, amilyenről álmodoztatok korábban, de ezért a lehetőségért is hálásak lehetünk, az elmúlt hónapok történésinek függvényében- szólt a nyolcadikosokhoz az intézményvezető. Hozzátette, nagy öröm, hogy ilyen formában is újra lehetőség nyílt a találkozásra, hiszen az elhivatott pedagógusok számára az egyik legnehezebb dolog a gyermekek hiánya.

A beszéd után kitüntetések átadására került sor. Az iskola legrangosabb díját, a Rákóczi plakettet – amit minden évben az a ballagó kap meg akinek tanulmányi és közösségi munkája 8 éven át kiemelkedő volt – idén Osvay-Szabó Blanka és Osvay-Szabó Bernadett érdemelte ki. Az ünnepség zárásaként a ballagók felkötötték az emlékszalagot az iskola zászlajára majd átadták az elmúlt nyolc év meghatározó emlékeit őrző időkapszulát az intézmény igazgatójának.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.