Oktatás - Nevelés

Szerencs Város Önkormányzata tábort szervedzett, az „Út a jövőbe" - Integrált térségi gyermekprogramok a Szerencsi járásban, valamint Sóstófalva és Újcsanálos településeken című EFOP pályázat keretein belül.

A három turnusban megvalósuló táborba Megyaszóról, Rátkáról, Tállyáról, Tiszalúcról, Legyesbényéről, Taktaszadásról és Újcsanálosról érkeztek alsó tagozatos diákok, akik 5 napot töltöttek el városunkban. A gyerekeknek színes programokat állítottak össze a szervezők.

A résztvevők ellátogattak a Turisztikai Központba, ahol a régi játékok kiállítása mellett a csoki szobrokat is megcsodálhatták. Ezenfelül kirándulást tettek a Bekecsi Lovastanyához, itt állatsimogató, lovaglás különböző ügyességi és kalandjátékok várták a táborozókat. A csokoládégyártással is közelebb megismerkedhettek a gyerekek Ekker Róbert szobrászművész közreműködésével.

Emellett vetélkedők, kézműves foglalkozások, lasertag, biciklis akadályverseny, valamint tűzoltó bemutató és vadasparki kirándulás nyújtott önfeledt szórakozást az iskolásoknak és kísérőiknek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.