×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2020/Augusztus/20200825_gyermeknap

Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Karitász és a Bolyai János Katolikus Általános Iskola közös szervezésében „szeretet napot” tartottak augusztus 22-én szombaton.

Iván Erika a Szerencsi Karitász vezetője érdeklődésünkre elmondta, a program célja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és közben tanuljanak a szeretetről, közösségről. Az esemény a Kisboldogasszony római katolikus templomban kezdődött, ahol a közös imádság után, Pintér Bálint a Szerencs (Kisboldogasszony) plébánia új káplánja, lelkipásztora, kisegítő lelkésze tartott zenés játékos előadást.

– Az Úr házában azért gyűltünk össze, hogy a karitász-ról beszéljünk a gyerekeknek, amely nemcsak a felnőttek számára, hanem a gyermekeknek is éppolyan fontos. Arra tanítottam a gyermekeket, hogy a szeretetet, amely bennünk vannak ne csak maguknak tartsák meg, hanem adják át másoknak is – mondta Pintér Bálint káplán.

A programsorozat a Bolyai János Katolikus Általános Iskolában folytatódott, ahol a Szerencsi Rendőrkapitányság két rendőre mutatta be a gyermekeknek a járőrök felszereléseit. A diákok beülhettek a rendőrautóba, felvehették a mellényeket, sisakokat, sőt még a bilincs is csattant a kezeken. A nap folyamán kézműves foglalkozásokat, sportversenyeket és közös fagyizást is tartottak.

{gallery}cikkek/2020/Augusztus/20200825_gyermeknap{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.