Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Karitász és a Bolyai János Katolikus Általános Iskola közös szervezésében „szeretet napot” tartottak augusztus 22-én szombaton.

Iván Erika a Szerencsi Karitász vezetője érdeklődésünkre elmondta, a program célja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és közben tanuljanak a szeretetről, közösségről. Az esemény a Kisboldogasszony római katolikus templomban kezdődött, ahol a közös imádság után, Pintér Bálint a Szerencs (Kisboldogasszony) plébánia új káplánja, lelkipásztora, kisegítő lelkésze tartott zenés játékos előadást.

– Az Úr házában azért gyűltünk össze, hogy a karitász-ról beszéljünk a gyerekeknek, amely nemcsak a felnőttek számára, hanem a gyermekeknek is éppolyan fontos. Arra tanítottam a gyermekeket, hogy a szeretetet, amely bennünk vannak ne csak maguknak tartsák meg, hanem adják át másoknak is – mondta Pintér Bálint káplán.

A programsorozat a Bolyai János Katolikus Általános Iskolában folytatódott, ahol a Szerencsi Rendőrkapitányság két rendőre mutatta be a gyermekeknek a járőrök felszereléseit. A diákok beülhettek a rendőrautóba, felvehették a mellényeket, sisakokat, sőt még a bilincs is csattant a kezeken. A nap folyamán kézműves foglalkozásokat, sportversenyeket és közös fagyizást is tartottak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.