Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai a „Biztonságos Internet Napja” alkalmából az illetékességi területükön számos közoktatási intézményben tartottak előadást 2022. februárjában a biztonságos internetezéssel kapcsolatosan. A megtartott órák keretében felhívták a figyelmet a média káros hatásaira, illetve a „cyberbullying” jelenségre, mely manapság a leggyakoribb bántalmazási forma a fiatalok körében – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szerencsi Rendőrkapitányság.

A rendőrség ajánlásai diákoknak, a biztonságos internet használatához:

  • Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött!
  • Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon! Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.
  • Ne tegyél közzé és ne ossz meg kihívó, másokat sértő képet!
  • Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte szüleidnek, és csak az ő engedélyével, és tudtával tedd azt meg!
  • Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve az internethasználatot! Az alkalmazással nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály munkatársai felhívják a szülők figyelmét, hogy rendszeresen beszélgessenek gyermekeikkel az internetezési szokásaikról, illetve az ott rájuk leselkedő veszélyekről!

(Borítókép: A Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársa előadást tart a diákoknak. Fotó: Szerencsi Rendőrkapitányság) 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.