Oktatás - Nevelés

Mintegy 710 millió forintból újul meg a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai rendszere – jelentette be Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter március 28-án az iskola udvarán.

Beszédében kiemelte, hogy a fejlesztéssel az oktatási intézmény évente hétmillió forint üzemeltetési és fenntartási költséget takarít meg.

Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy az intézményen kívül megújul a református gyülekezeti ház és a templom is, az óvoda építése és az idősek otthona felújítása pedig folyamatban van.

Rácsok András, a Tiszáninneni Református Egyházkerület (TIREK), püspöki titkára elmondta, hogy a pénzösszegből többek között új kazánt vásárolnak, kicserélik a nyílászárókat, napelemeket szerelnek a tetőre, korszerűsítik a fűtést és világítást, továbbá hőszigeteléssel látják el az intézményt.

Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere hangsúlyozta, hogy jó döntésnek bizonyult az, amikor az önkormányzat átadta az iskola működtetését az egyháznak. Hozzátette: A felújítás előnyeit elsősorban a diákok és tanárok fogják élvezni, akik idejük nagy részét az intézmény falain belül töltik.

Szemán Ákos, a TIREK Presbiteri főjegyzője beszédében kiemelte, hogy az iskola történetében ez az eddigi legnagyobb beruházás.

Ráczné Váradi Éva, az intézmény igazgatója beszédében köszönetét fejezte ki a fenntartónak a fejlesztéssel kapcsolatban, majd elmondta, hogy a tanárok a diákokkal közösen izgatottan várják a beruházással járó előnyöket.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.