Oktatás - Nevelés

Tanévzáró ünnepséget tartottak június 13-án a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Nemcsak ünnepi, hanem örömteli alkalom is volt, hiszen két év szünet után az intézményben folyó művészeti munka eredményeit újra nyilvánosan mutathatták be.

A megjelenteket Harkályné Kovács Katalin igazgatóhelyettes köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy ebben a tanévben 356 beiratkozott tanuló volt. Ebből 254 növendék a zenei tanszakon, 102 gyermek más művészeti ágon tanult. Hangsúlyozta: a tárgyi feltételek alakulásában igazán nagy változást az eszközpark bővülése jelentette. Az iskola sok új hangszert vásárolt, a régieket pedig felújíttatta. A sikeres művészeti munkája alapján idén 68 tanuló részesül könyvjutalomban a versenyeredményeikért, kiemelkedő munkájukért.

Balról jobbra: Balázsfalvi Barbara és Osztás Viktória

A tanévzáró ünnepség végén 12-év után búcsúzott el iskolájától Balázsfalvi Barbara. – Az idén egy olyan végzős tanítványunk van a zenei tanszakon, aki 12 éven keresztül tanult iskolánkban, és idén befejezi nálunk alapfokú tanulmányait. Az itt töltött idő alatt számos műsorban szerepelt zongorajátékával, és szép sikereket ért el nemzetközi versenyeken is. Köszönjük a kitartó munkáját, az együtt töltött éveket. Barbara, Osztás Viktória tanárnő tanítványa volt, akit szintén megillet a köszönet – mondta az igazgatóhelyettes. A búcsúztató után a zeneiskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd hivatalosan is lezárták a 2021/2022-es tanévet.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.