Oktatás - Nevelés

Igazgatói megbízóleveleket adott át Ternyák Csaba egri érsek 2022. július 12-én. Az Egri Érseki Palota magánkápolnájában 13 vezető vette át a dokumentumot – írja az Egri Főegyházmegye.

A közös imádságot követően a főpásztor köszöntőjében úgy fogalmazott: ünnepi lélekkel kérjük Isten áldását a szolgálatra. Fontos az igazgatók feladata, a jövőt építik, az egyház, a nemzet, a család jövőjét. Ez akkor lesz hatékony, ha mindez hitben történik – hangsúlyozta az érsek. Érezhető, hogy az intézmények átvételekor megfogalmazott tervek valóra válnak. Szent Benedek tegnapi ünnepére utalva Ternyák érsek azt mondta: a Római Birodalom megszűnése utáni helyzetben ő adott lelket Európának azzal, hogy Istent helyezte a középpontba. Nekünk is így kell tennünk, s megtapasztaljuk, hogy a mindennapi munkánk könnyebb lesz, s a ránkbízottak is hasznát látják.

Ternyák Csaba egri érsek. Fotó: Vozáry Róbert/Szent István Televízió

Az iskola feladata a hit ébresztése, növelése, ezért az igazgatókra, mint legfőbb munkatársakra tekintek – hangsúlyozta a főpásztor. Isten kezébe kapaszkodva, a hit racionalitását, értelmes választását be kell vinni a munkába, hiszen az iskolának missziós feladata van. Tudjuk, hogy vannak olyanok, akikhez a hit még nem jutott el, számunkra az Istenben való boldogságot kell sugároznunk, vonzást teremtve, miként ezt XVI. Benedek és Ferenc pápa is megfogalmazta.

A köszöntő után Juhász Ferenc pasztorális helynök szólította az intézményvezetőket, akik Ternyák Csaba egri érsektől átvették megbízólevelüket, buzdító szavak kíséretében.

Az ünnepség a palota Pyrker-szárnyában folytatódott, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola zeneiskolásainak műsorával és agapéval.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.