Oktatás - Nevelés

Klímaváltozás, újrahasznosítás, óceánszennyezés, veszélyeztetett fajok és erdőírtás. A környezetvédelem égető kérdéseivel szinte minden nap szembesülünk. Gyermekeink a jövő záloga, ezért fontos, hogy minél korábban tisztában legyenek azzal, mit tehetnek majd később bolygónk megóvása érdekében.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű program minden évben november utolsó hetében kerül megrendezésre. A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a szemét keletkezésének megelőzésére és az újrahasznosítás fontosságára.Ezen okból kifolyólag november 23-án a BMH Nonprofit Kft. munkatársai tartottak játékos előadást a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde, Gyárkerti épületében.

A kicsiket Prokai-Lázár Dorina, a BMH Nonprofit Kft. PR és kommunikációs vezetője köszöntötte. A feladat egyszerű és tanulságos volt. Egy tavacskát ábrázoló szőnyegről kellett eltávolítaniuk az oda nem illő hulladékokat. A környezetre káros anyagok fotóit – például elem, vegyszer, műanyag – a szervezők egy mágneslapra ragasztották, amit a kicsiknek szintén egy mágneses horgászbot segítségével kellett kifogni. Az összegyűjtött szennyező anyagokat végül a megfelelő tárolóba kellett rakniuk. Mindeközben a szervezők a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívták fel a figyelmüket.

Az esemény a kontinensen és hazánkban is egyre népszerűbb. Az Európai Unióban a tavalyi évben több, mint 12.000 akciót valósítottak meg a programhoz csatlakozó önkéntesek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.