Oktatás - Nevelés

A tiszafüredi Bán Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda még tavaly év végén hirdette meg a X. Szépírás versenyt. A megmérettetésre rekordszámú 83 iskolából közel 700 pályamunka érkezett.

A versenyen kategóriájában országos első helyezést ért el Trinácz Emma, a szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda 5.A osztályos tanulója. Emma felkészítő tanára Koncz Katalin volt – olvasható az iskola közösségi oldalán.

Az elbírálás során a zsűri számos szempontot vett figyelembe, hogy igazságos döntéseket hozzon. A hagyományokhoz hűen a szöveg összképe, elhelyezése került értékelésre, nézték még továbbá a sorok harmóniáját, a betűk egyenletességét és a szóközök precíz elrendezését. A zsűri számos olyan pályamunkát talált, amelyek kiemelkedtek a tömegből. Külön öröm volt számukra, hogy a diákok nagy gonddal és odafigyeléssel készítették el alkotásaikat.

Trinácz Emma, Fotó: magánarchívum

Az országosan rekordszámú résztvevő és a magas színvonalú munkák alapján szinte biztos, hogy a következő években is folytatódik majd a verseny sikertörténete.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.