Portré

A szerencsi Krajnyák Enikő a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban érettségizett, és az idén a legmagasabb felvételi pontszámmal került be a Miskolci Egyetem Állam és Jogtudományi Karának állami ösztöndíjas jogász képzésére.

Azért ezt a szakot választotta, mert úgy véli, hogy a jogászképzés a legmagasabb humán műveltséget adja. Enikő már a középiskola alatt szorgalmának köszönhetően kitűnő tanulóként több tanulmányi és nyelvi versenyen részt vett, ahol legtöbbször az első helyen végzett. Mindig is a humán tantárgyak érdekelték ennek megfelelően a történelem és az idegen nyelvek voltak a kedvenc tantárgyai. Már a gimnáziumban sikerült több nyelvvizsgát tennie: angol, német, francia nyelvekből.

Krajnyák Enikő, Fotó: Szerencsi Hírek

A közelmúltban az olasz nyelvet is elsajátította, jelenleg ennek a vizsgaeredményeire vár. A tanulmányai mellett a zene is nagy szerepet tölt be az életében, ugyanis kiskora óta zongorázik. A Bartók Béla Nemzetközi Zongora versenyen országos harmadik helyezést ért el. A tervei között szerepel, hogy a későbbiekben az igazságszolgáltatásban szeretne elhelyezkedni, mint bíró vagy nemzetközi ügyvéd. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.