Sziréna

A Szerencsről Sátoraljaújhelyre 20:21-kor elindult (5228-as számú) személyvonat május 31-én a végállomásra történő beérkezés előtt, 21:10-kor egy kamionnal ütközött – írja a mávcsoport.hu

Az átjáróban a fénysorompó jól működött a balesetkor. Három utas és szolgálatot teljesítő három vasutas tartózkodott a vonaton, közülük a mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, őt kórházba szállították. A vonaton mások nem sérültek meg. A kamion sofőrje is sérülést szenvedett.

Az ütközés következtében a vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábelei, az átjáró és a vasúti pálya is megrongálódott. A műszaki mentést követő helyreállítás akár több napot is igénybe vehet, addig pótlóbuszok közlekednek Sátoraljaújhely és Sárospatak között. Az átszállások miatt 15-30 perccel hosszabb menetidők előfordulhatnak Miskolc és Sátoraljaújhely között.

A helyreállításig Sátoraljaújhely és Szerencs között közlekednek a pótlóbuszok. A helyszínelést június 1-jén hajnalban befejezték.

Forrás: mávcsoport

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.