Sziréna

A Szerencsi Járásbíróság elrendelte annak a helyi férfinak a letartóztatását, akivel szemben csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021 év elején megállapodott a sértettel megyaszói ingatlanának teljeskörű felújításában. A felek szerződést is kötöttek, majd a gyanúsított két részletben, összesen 3.700.000 forint készpénzt vett át vállalkozói díjelőlegként. A munkálatok azonban el sem kezdődtek, s mint kiderült, a férfi a munkavégzéshez szükséges anyagokkal, pénzeszközökkel és munkaerővel sem rendelkezett. Az okozott kár nem térült meg.

A gyanúsított cselekménye alkalmas lehet nagyobb kárt okozó csalás bűntettének megállapítására, amely akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A férfivel szemben hasonló bűncselekmények miatt további büntetőeljárás is folyamatban van. A bíróság álláspontja szerint a bizonyítás veszélyeztetése és a bűnismétlés veszélye miatt indokolt a gyanúsított letartóztatása, amelyet 2022. május 8. napjáig rendelt el.

A döntéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, azonban a férfi a másodfokú eljárás kimenetelét letartóztatásban várja.

Korábban írtuk:

Őrizetbe vette a rendőrség azt a szerencsi férfit, aki büntetőeljárása alatt is újabb csalást követett el – írja a rendőrség. 

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 34 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2021 májusában megállapodott egy megyaszói sértettel, hogy felújítja teljes egészében a megrendelő házát. A férfi majd négy millió forintot át is vett a sértettől, aki hiába várta a munkálatok elkezdését, amelyet azóta sem végzett el. Az eset bosszantó momentuma, hogy a megrendelőt a hitelét biztosító pénzintézet megbüntette, mivel határidőre nem tudta bemutatni a felújítás számláit. A rendőrség ezen túlmenően további hasonló eseteket is vizsgál, amelyeknél szintén felemerült bűncselekmények elkövetésének gyanúja.

Az okozott kár megtérítésének biztosítása érdekében a nyomozók több százezer forint készpénzt foglaltak le, illetve zár alá vételt is foganatosítottak egy a gyanúsított résztulajdonát képező cég ráeső üzletrészének vonatkozásában. A rendőrség a férfival szemben korábban más, hasonló módon elkövetett bűncselekmények miatt is folytatott már eljárást, amely ügyben keletkezett iratokat már átadták az ügyészség részére.

A Szerencsi Rendőrkapitányság a nyomozás eredményeként 2022. április 6-án őrizetbe vette a 34 éves férfit csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, egyben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására is.

Városhatár

Az új esztendő kezdetén Nyiri Tibor Szerencs polgármestere visszatekintett az elmúlt év kihívásokkal teli hónapjaira, értékelte az elvégzett munkát, és szólt a 2023-as év terveiről, céljairól.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.