Ajánló

Március 10-én emlékezünk a Szerencsi Cukorgyár 2008-as bezárására. A súlyosbodó koronavírus-járvány miatt Szerencs Város Önkormányzata és a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár 2021-ben nem rendez nyilvános, csoportos megemlékezést.

A város vezetése szűk körben 2021. március 10-én, szerdán 14 órakor koszorút helyez el a Cukorgyári Emlékparkban. A szervezők kérik, hogy akik szeretnének megemlékezni az évfordulóról, azok egyénileg, a járványügyi előírások maximális betartásával tegyék meg.

A Mátra Cukor Zrt. német tulajdonosa 2008. március 10-én bejelentette, hogy megszünteti a szerencsi cukorgyártást, és a nagy múltú üzem végleg bezárja kapuit. A gyár a város életének, fejlődésének meghatározó ipari létesítménye és egyben jelképe is volt. A szerencsi és környékbeli emberek több generációja kereste itt kenyerét a működés 119 éve alatt. A gyárbezárás miatt több százan veszítették el állásukat, megélhetésüket, és a Mátra Cukor Zrt. döntése százmilliós nagyságrendű adóbevétel kiesést okozott a városnak.

Az önkormányzat képviselő-testülete 26/2009. (II. 12.) számú határozatával március 10-ét Cukorgyári Emléknappá nyilvánította.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.