Aktuális

A Szerencsi Hírek 2020. decemberi lapszámában már beszámoltunk arról, hogy Szerencsen elkezdődött az ingyenes WiFi hálózat kiépítése.

Idén februárban már befejeződtek a műszaki kiépítések ám a végleges üzembehelyezésre még várni kell, ugyanis számos tesztet kell lefuttatni a rendszeren. A WiFi4EU kezdeményezés célja, hogy szerte Európában ingyenes WiFi-hozzáférést biztosítson a polgárok számára nyilvános helyeken, többek között parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi központokban és múzeumokban. A WiFi4EU kezdeményezés keretében a települések 15 ezer euró – átszámítva kb. 5 millió forint – értékű utalványra pályázhattak.

– Úgy gondolom, hogy ma tízből kilenc embernek szüksége és igénye is van a világháló igénybevételére. Ez ma már az emberekhez hozzánőtt. A mai fiatalság már látja ennek az óriási előnyét és egyben hátrányát is. Valahol a kettő között kell majd megtalálni a jövő nemzedékének az egyensúlyt, hogy senki ne váljon internet vagy mobilfüggővé, de az életünknek ez már elengedhetetlen részévé vált. Ebben lép egyet előre Szerencs. A WiFi4EU pályázat elnyerésével lehetőség nyílik arra, hogy a város különböző pontjain, ahol sok ember megfordul és könnyen megközelíthető csatlakozhat a nyílt hálózatra. Kivétel nélkül olyan pontokat választottunk melyek ezeknek a kritériumoknak megfelelnek – tájékoztatott Nyiri Tibor polgármester.

A cél nem csupán az ingyenes wifi-csatlakozás, hanem a gyors és hatékony internetkapcsolat. A WiFi hotspotok összesen tíz helyszínen kerültek kiépítésre: polgármesteri hivatal (körkörössugárzóval), Geisenheimtér, rekreációs park (Magyar utca), vasútállomás, Tatay Zoltán Sporttelep, Görcsös József Emlékpark, Rákóczivár tanösvény, várkert bástya játszótér, piac tér, Zemplén kapuja (a 37-es főút mellett).

Fotó: Nagy István

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.