Aktuális

Az elmúlt években több forgalmi rend változás történt Szerencsen a Kassa-Bányai-Csalogány utcák kereszteződésében. Miután a Rákóczi-iskola felől a Csalogány utcát egyirányúsították, a Bányai utca végére a lakó-pihenő övezet vége felé kikerült az elsőbbségadás kötelező háromszög. Ugyanezt a jelzőtáblát láthattuk a Kassa utcán a gyalogjárda mellett, a kerékpárúton, ennek a végét jelző tábla felett is, ami ugyan a bicajosokra vonatkozott, azonban a közúton haladóknak megtévesztő volt.

Miután a napokban a Szerencsi Rendőrkapitányság az út kezelőjének a bevonásával helyszíni bejárást tartott, megszületett a döntés, és eltávolításra került a kerékpárút végéről a piros szegélyű háromszög, ami egyértelmű forgalmi szituációt teremt a kétkerekűvel közlekedőknek, valamint nem zavarja meg a Kassa utcán érkezőket.

Érdemes óvatosan megközelíteni a kereszteződést és átgondolni a helyes áthaladási sorrendet, ha minden irányból esetleg egyszerre érkezik gépjármű, gyalogos és kerékpáros a kereszteződésbe.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.