×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/cikkek/2017/09/20170924_10_eves_a_szerencsi_aikido_dojo

Egyéb sportok

A kerek évforduló alkalmából bemutatóval és előadással egybekötött edzőtábort tartottak szeptember 23-án a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban.

Az iskola tornatermében Szabó Balázs 6. danos aikido mester, az ELTE Távol-Keleti Intézet Japán tanszék egyetemi adjunktusa és Magyar László 5. danos aikido mester tartott edzésbemutatót a szerencsi harcművészeknek. – Az Aikido egy viszonylag modern 20 századi harcművészet. Tradicionális alapokra épül, de új- keletű technikákat tartalmaz.

Szabó Balázs az ELTE Távol-Keleti Intézet Japán tanszék egyetemi adjunktusa tart előadást © Fotó: Szerencsi Hírek

A régi, hagyományos harcművészeteket kombinálja modern testedzésekkel és a személyiségfejlesztéssel – mondta el érdeklődésünkre Szabó Balázs. Az edzésbemutató után Szamurájok – Kik voltak? Honnan jöttek? Hová tűntek? címmel tartott előadást Szabó Balázs. Az előadáson jelenlévők megtudhattak többek között azt, hogy a szamurájok elsődleges kötelessége az volt, hogy a hűbérurukat szolgálják akár a saját életük árán is és mesterei voltak a kardforgatásnak.

{gallery}cikkek/2017/09/20170924_10_eves_a_szerencsi_aikido_dojo{/gallery}

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.