Egyéb sportok

Megrendezésre került az ötödik országos SKS Ippon Shobu Felkészülési Országos Karate Bajnokság Szerencsen, szeptember 22-én a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

Az esemény megnyitóján Varga Katalin, az SZVSE karate szakosztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője beszédében arról szólt, hogy a sport egy nagyszerű dolog, hiszen fegyelemre és nagy áldozatkészségre nevel. Hozzátette: Szerencs városa mindig is nagy figyelmet fordított arra, hogy a gyerekek tudjanak sportolni, erősödni fizikailag és lelkileg.

Nyiri Tibor polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: a jellem, az akarat, az önuralom, és a tisztelet azok az alapértékek, nevelési célok, melyek az elmúlt évtizedekben mit sem veszítettek értékükből, de egyre többet kell tenni azért, hogy ezek a célok megmaradjanak a jövő nemzedékében.

– A elkövetkezőkben is mindent megteszünk azért, hogy ezt a versenyt hasonlóan magas színvonalon tudjuk megrendezni, erősítve a szerencsi emberek lelkét, és a karate sportág utánpótlását – hangsúlyozta a polgármester. Juhász Ferenc, 7. Dan-os karatemester, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke elmondta, hogy ez az első felkészülési verseny az ősszel Moldovában rendezendő világbajnokság előtt.

Ezen az éven több mint 150 fő nevezett a megmérettetésre és 30 klub képviseltette magát. A Szerencs VSE karate szakosztálya 17 fővel indult.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.