Egyéb sportok

Második alkalommal rendezték meg február 18-án a Szerencsi Farsangi Futást. A tavalyihoz hasonlóan most is a Rákóczi-vár adott otthont a sporteseménynek. Ez nem egy klasszikus értelembe vett verseny volt, hanem sokkal inkább egy közösségi esemény, ahol találkozhattak a környék sportolni vágyói, ismerkedhettek, mindezt jó hangulatban, akár jelmezbe öltözve.

Az esemény napján több mint háromszáz sportoló sorakozott fel, hogy részt vegyen a II. Szerencsi Farsangi Futáson. A rajt előtt „Bianka Kangoo” csapata tartott bemelegítést a résztvevőknek. Ezt követően Koncz Zsófia, országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes és egyben a rendezvény fővédnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszédében gratulált a szervezőknek, amiért ilyen sok résztvevő jelent meg a versenyen. Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere is köszöntette a megjelenteket, majd eredményes és kellemes kikapcsolódást kívánt a résztvevőknek.

Pokrovenszki Gergely, a verseny szervezője érdeklődésünkre elmondta, hogy úgy állították össze a távokat, hogy minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet (2.5, 5 és 7.5 km). A sportolók többsége helybéli volt, de több csapat is érkezett Nyíregyházáról, Miskolcról és Debrecenből. Pokrovesznki Gergely hangsúlyozta jövőre az lenne a cél, hogy meghaladják az 500 fős nevezői létszámot, amire jó esélyt lát.

Nyiri Tibor, Szerencs város polgármestere szerkesztőségünknek kifejtette, hogy az önkormányzat elkötelezett híve az egészséges életmód népszerűsítésének, ezért minden segítséget megadtak a szervezőknek.

A verseny céljában minden résztvevő forró teát, fánkot, kerámia érmet és utalványokat kapott ajándékba.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.