Időjárás

Tizenhárom megyére köztük Borsod-Abaúj-Zemplén Megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Kedden a Dunántúlon felhőszakadás, Észak-Magyarországon pedig zivatarok alakulhatnak ki. A zivatarfelhők környékén viharos széllökés és jégeső is előfordulhat – írja napi előrejelzésében az OMSZ.

Fotó: OMSZ

Előrejelzés a hét további napjaira:

Szerda: Eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd kora délutántól nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúlon pár órára a nap is kisüthet. A csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik, de este a határ mentén még továbbra is eshet, illetve késő délután a középső országrészben is kialakulhat újra zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik, emellett zivatarok környékén is lehetnek viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, de a keleti területeken már délelőtt beáll a maximum.

Csütörtök: Hajnalban a keleti határszélen lehet zárt felhőzet, és reggelig még lehet eső, majd ott is kisüt a nap. Napközben mindenütt kevés gomoly- és fátyolfelhő lesz az égen, és csapadék sem valószínű. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között valószínű.

Péntek: Változóan felhős időre számíthatunk, délelőtt inkább nyugaton és középen, délután a Dunától keletre lehet zárt a felhőzet. Szórványosan lehet zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között valószínű.

Szombat: A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, és csak helyenként fordulhat elő záporeső. A déli, délnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Vasárnap: Többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, főként magasszintű felhők lesznek az égen. Csapadék nem várható. A déli szél megélénkül, főként a Kisalföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.