Az idei időjárás meglehetősen enyhe volt, és bár Márton nap környékén a régi adatok szerint már fagyni szokott, most enyhe napokra számíthattunk. A következő hetekben azonban lassan beköszöntenek a mínuszok. 

A héten folytatódik az enyhe, de változékony őszi időjárás, szerdán és pénteken több helyen is előfordulhat eső, a szél pedig többnyire élénk, olykor viharos lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséb.

Tegnap, október 8-án betört – sokfelé viharos szél kíséretében – északkelet felől a hidegfront. Az északkeleti országrészben csökkent nagy területen 0 fok alá a hőmérséklet, a leghidegebb Nyírtasson volt, ott -4,2 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. Szerencsen hétfő hajnalra 1 fokig hűlt a levegő. Az ország többi pontján is hűvös volt a hajnal, általában 5-15 fokkal mértünk alacsonyabb értéket, mint a korábbi éjszaka – írták az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán. 

Visszaesik a hőmérséklet a hét elején: visszatérnek az éjszakai fagyok és napközben sem várható 10 Celsius-foknál magasabb csúcshőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

További cikkeink …

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.