Időjárás

A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is.

Hétfőn derült, száraz idő várható kevés fátyolfelhővel. A délkeleti, keleti szelet nagy területen élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható. Késő estére 11 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden napos, száraz idő várható. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

Szerdán napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A késő délutáni, esti órákban főleg a délnyugati országrész fölé vastagabb felhőtömbök is érkezhetnek és helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti, keleti szél. A hajnali 5, 14 fokról 22 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve a fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. Hazánk nyugati, délnyugati felén-kétharmadán több helyen előfordul zápor, zivatar, északkeleten kisebb a csapadék esélye. A délkeleti szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 5 és 14, a maximum 21 és 27 fok között alakul.

Pénteken nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hazánk nyugati, délnyugati felén-kétharmadán többfelé várható záporeső, zivatar, északkeleten kevesebb helyen eshet. Sokfelé megélénkül a délkeleti szél, majd északnyugatira fordul az áramlás. Hajnalban 8, 14, délután 16, 26 fokot mérhetünk, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb idő.

Szombaton sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, helyenként záporral. Az északnyugati, északi szelet élénk, többfelé erős lökések kísérik. Hajnalban 6, 13, délután 22, 27 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Vasárnap sok napsütésre van kilátás gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Helyenként kialakulhat zápor. A szél délire fordul és több helyen megélénkül. A minimum-hőmérséklet 7 és 14, a csúcsérték 23 és 27 fok között valószínű.

Forrás: HungaroMet

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.