Időjárás

Éjszakánként visszatérnek a fagyok, ám napközben 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden keleten is csökken a felhőzet, de napközben egy összeáramlás (~Miskolc-Békéscsaba vonal) mentén maradnak erősen felhős területek, ahol további záporok kialakulhatnak. A Dunántúlon változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, ott csak kevés helyen lehet zápor. Az északnyugati szelet nagyobb területen erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 13 fok között várható. Késő estére 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, de a Dunától keletre előfordulhatnak felhősebb tájak, csapadék azonban ott sem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Tiszántúlon megélénkülhet az északi szél. Kora délután 8, 13 fok valószínű.

Csütörtökön az éjszaka képződő pára, köd napközben ritkul, zsugorodik, miközben nyugat, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, ugyanakkor csapadék nem valószínű. A déli szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára -6 és -1 fok között alakul, de a már hajnalban is felhősebb Nyugat-Dunántúlon fagymentes helyek is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható, azonban ennél pár fokkal hidegebb lehet az idő az északkeleti tájakon, valamint esetleg ott, ahol lassabban oszlik fel a köd.

Pénteken napközben szakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Csapadék nem várható. Hajnalban a szélvédett tájakon ködfoltok képződhetnek. A délkeleti, keleti szél a Dunántúlon megélénkül. A reggeli -3, +4 fokról 9 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton döntően közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk helyenként kisebb esővel, záporral. Helyenként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet általában -3 és +5 fok között várható. A csúcsérték 8 és 15 fok között valószínű.

Vasárnap szakadozóban levő frontfelhőzet lehet felettünk, amelyből helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul.

Forrás: HungaroMet

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.