Időjárás

Ködös reggelek és lassú melegedés várható erre a hétre. Szombaton akár 13 fokra is melegedhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn felhőtlen idő várható, többnyire mérsékelt légmozgással. Csak Sopron és a Fertő körül lehet élénk a déli szél. A hőmérséklet kora délután 4 és 9, késő este -3, +2 fok között valószínű.

Kedden a zúzmarás köd és rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlanak fel, sőt egyes - főként a Dunától keletre fekvő - részeken akár egész nap is megmaradhatnak. Másutt derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A déli szél csak a Dunántúl északi felén élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos országrészekben 5 és 9, másutt 0 és +4 fok között valószínű.

Szerdán az éjszakai pára, köd, rétegfelhőzet egy része napközben hosszabb ideig megmaradhat, másutt többórás napsütésre számíthatunk, majd északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás, gyenge eső fordulhat elő elvétve. Jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában -7 és -1 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb lehet. Kora délután többnyire 4 és 9, a tartósabban felhős, párás tájakon 0 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön északnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, amely késő délutántól, estétől már csökkenhet is. Főleg a nap második felében szórványosan előfordulhat záporeső. Az északkeleti határ közelében vegyes halmazállapot sem kizárt. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, majd a nyugati, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet jellemzően -5 és +1 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A maximum nagyrészt 5 és 10 fok között várható, néhol azonban hűvösebb lehet.

Pénteken nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. Hajnalban döntően -4 és +1, a szélvédett tájakon -6 fokot is mérhetünk. Kora délutánra többnyire 5 és 10 fok közé melegszik fel a levegő, néhol azonban hűvösebb lehet.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában 1 és 6, a szélvédett vidékeken -5 és 0, a csúcsérték többnyire 8 és 13 fok között valószínű, de északkeleten hidegebb lehet.

Vasárnap szintén változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet -2 és +4 fok között, a szélvédett tájakon -3, -4 fok körül, a csúcsérték általában 9 és 14 fok között várható.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.