Időjárás

Csütörtökön egy átmeneti melegedés miatt akár plusz 10-17 fok is előfordulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn az ország északi, északnyugati felén hosszabb időre kisüt a nap, míg délen egész nap borult idő lesz, de délutántól dél felől fokozatosan egyre nagyobb területen növekszik meg a felhőzet. A déli megyékben számíthatunk csapadékra, ott délutánig főként eső valószínű, de helyenként havas eső, hó is lehet. Az északnyugati, nyugati szél az ország északi felében megerősödik, főként a hegyekben helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 7 fok között alakul. Késő estére -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Kedden eleinte jobbára napos időre készülhetünk, délelőtt a Dél-Dunántúlon is csökken a felhőzet. Délután nyugat felől viszont magasszintű felhőzet érkezik, de az Észak-Dunántúlon meg is vastagodhat a felhőtakaró. Csapadék nem valószínű. A nyugatias szél az ország északi felében megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 3 és 6 fok között alakul.

Szerdán nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A délutáni óráktól főleg az északkeleti országrészben valószínű eső, ott estig előfordulhat vegyes halmazállapot is. Másutt kisebb a csapadék esélye. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon egy-egy viharos széllökés is lehet. Hajnalban -10, -2, kora délután 0, +11 fok várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb hőmérsékletet.

Csütörtökön nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett átmeneti felszakadozások is lehetnek több-kevesebb napsütéssel. Több helyen várható eső, zápor. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estefelé a Dunántúlon északnyugatira fordul a légáramlás. A minimum 0 és +11 fok között várható, hajnalra emelkedik a hőmérséklet. Kora délutánra általában 10, 17 fokig melegszik fel a levegő, de az északkeleti tájakon 10 fok alatt marad a hőmérséklet.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a nap második felében északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Éjjel északnyugati irányból halmazállapot-váltás kezdődik. Nappal egyre inkább a déli, a keleti, valamint a középső országrészben fordulhat elő havazás, hózápor. Az északnyugati, északi szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A hajnali -5, +2 fokról kora délutánra 0 és +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton jobbára gyengén felhős, napos időre számíthatunk, inkább csak északkeleten lehetnek felhősebb körzetek. Számottevő csapadék nem lesz. A sokfelé élénk északnyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -10, -3, kora délután -1, +4 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nélkül. A délnyugati, majd délkeleti szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban -12, -3, kora délután 0, +6 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.