Időjárás

Egész héten marad a hideg, télies idő, de végre a nap is kisüthet. Éjszakánként országszerte fagyra kell számítani, pénteken és szombaton hajnalban a szélvédett területeken nem kizárt a -12 fok sem. A hét első felében még előfordulhat némi gyenge havazás, de ez is hamar megszűnik. A szél élénk, olykor erős lehet.

Hétfőn északon határozottabban elkezd felszakadozni, csökkenni a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Egyre inkább dél felé szorul a gyenge csapadék, de a nap első felében elsősorban a Dunántúlon és délkeleten lehet elszórtan hószállingózás, kisebb havazás. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén, valamint északkeleten viharos. Délutántól veszít némileg erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +3 fok között várható, az ország középső részein emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet. Késő estére -7 és -2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden észak felől egyre nagyobb területen kiderül az ég, kisüt a nap. Délen, délnyugaton maradhatnak hosszabb ideig felhős körzetek. Reggel, délelőtt délen néhol még előfordulhat hószállingózás. Az északi, északkeleti szél még nagy területen lesz erős, északkeleten délelőtt viharos lökések is előfordulhatnak, majd délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul.

Szerdán általában derült, napos, száraz időre lehet számítani, inkább csak délnyugaton lehet időnként kissé felhős az ég. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A minimum általában -10, -5 fok között alakul, de a fagyzugos tájakon hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet -1 és +3 fok között várható.

Csütörtökön derült lesz az ég, majd inkább a nap második felében északkelet felől kisebb-nagyobb felhőtömbök vonulhatnak északkeletről dél felé. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában -9, -3 fok között alakul, a fagyzugos részeken hidegebb is lehet. A csúcsérték 0 és +4 fok között valószínű.

Péntken jobbára gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható. Az északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban általában -7, -1, a szélvédett tájakon -12, -9, kora délután -2, +4 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Szombaton nagyrészt gyengén vagy közepesen felhős időre van kilátás, számottevő csapadék nélkül. Több helyütt megélénkül, néhol megerősödhet a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban többnyire -9, -4 fok várható, de kisebb szélvédett körzetekben -15, -10 fok is lehet. Kora délután sem lesz melegebb -1, +4 foknál.

Vasárnap többnyire közepesen, helyenként erősen felhős lehet az ég, és előfordulhat kisebb csapadék. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában -8, -1 fok között alakul, a szélvédett vidékeken hidegebb is lehet. A maximum -1 és +6 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.