Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből derült ki, hogy jobbára felhős, borult idő várható a jövő héten, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőzetben. Többfelé kell havazásra, havas esőre, esőre számítani.

Hétfőn mindenütt beborul az ég, majd hajnaltájt a Nyugat-Dunántúlon már szakadozik, átmenetileg csökken a felhőzet. Az éjszaka második felében a Dunakanyar és a főváros térségében, valamint az Északi-középhegyégben előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás. A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon továbbra is élénk, néhol erős marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -1 fok között alakul, de az északkeleti fagyzugokban, valamint havas tájakon ennél hidegebb lehet.

Kedden jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés főként a Nyugat-Dunántúlon, esetleg a déli határ közelében fordulhat elő. Az Északi-középhegységben délutánig még várható gyenge havazás, hószállingózás. Eközben a déli óráktól délnyugat felől csapadékzóna érkezik a Dunántúl fölé. Ez eleinte eső lesz, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon és Budapest körül már havas eső, ónos eső is valószínű, késő estétől a nyugati határvidéken pedig havazhat is. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, a déli határnál lesz enyhébb az idő.

Szerdán jobbára borult időre számíthatunk, délelőttig keleten lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. A Dunántúlon, majd másutt is többfelé várható csapadék, legkisebb eséllyel északkeleten. A Dunántúlon a csapadék zöme havazás, havas eső lesz, a Dunától keletre eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul. Az északkeleti, északi szél mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet általában -4 és +1 fok között alakul. Kora délutánra 0 és +8 fok közé emelkedik a hőmérséklet, nyugaton lesz a hidegebb, keleten az enyhébb idő.

Csütörtökön túlnyomóan borult idő várható, a délutáni, esti óráktól nyugaton lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Több helyen, délutántól szórványosan valószínű vegyes halmazállapotú csapadék. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában -3, +3, a csúcsérték -1, +6 fok között alakul.

Pénteken a ciklon vastagabb felhőzete kelet felé elvonul, de nagy területen lehet rétegfelhőzet, helyenként köd. Számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában -5 és +2 fok között alakul, de a havas tájakon -10, -6 fok közé is lehűlhet a levegő. A maximum -2 és +5 fok között várható.

Szombaton nagyobbrészt borult, párás, helyenként kevésbé felhős időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű. Főleg éjjel ködfoltok nehezíthetik a közlekedést. Mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali -9, +1 fokról kora délutánra -1 és +6 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap hazánk nagyobb részén borult, párás, helyenként kevésbé felhős idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű. Éjjel több helyen képződnek ködfoltok. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. A hajnali -8, +2 fokról kora délutánra -1 és +6 fok közé melegedhet a levegő.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.