Időjárás

A felmelegedés után szerdától nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. 

Hétfő: Többórás napsütés mellett felhőátvonulások lesznek, helyenként alakulhat ki záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél a délnyugati országrész kivételével sokfelé viharossá fokozódik, a legerősebb széllökések az északi tájakon, valamint a magasabban fekvő területeken várhatók. A csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között várható. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Kedd: Sok napsütésre számíthatunk kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Többfelé megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon megerősödik a déli, délnyugati szél, Sopron térségében viharos közeli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben és a homokhátságokon ennél hidegebb is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között várható.

Szerda: Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd napközben északnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Erre a Tiszántúlon csak estétől lehet készülni. Északnyugat, nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között alakul, de a Dunántúl északnyugati részein néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Csütörtök: Eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, és ezt követően általában gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. A Tiszántúlon csak estétől várható felhőzetcsökkenés. Éjszaka és reggel még többfelé lesz eső, zápor, de nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék. A Kisalföldön már kora délelőttre, a Tiszántúlon azonban csak estére áll el az eső. Az északnyugati szelet már az éjszaka során nagy területen kísérik majd erős, olykor viharos széllökések, majd délutántól gyorsan és jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. Az Alföldön várhatóan reggel, kora délelőtt áll be a maximum.

Péntek: Változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Csapadék általában nem lesz, de este a Kisalföldön már lehet esetleg futó zápor. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.

Szombat: Rövid napos időszakok mellett erősen felhős lesz az ég, elszórtan lehet gyenge eső, zápor. A nyugatias szél megélénkül, időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Vasárnap: Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon már lehet eső, zápor. A déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.