Időjárás

Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását egy magasnyomás határozza meg, majd az esti órákban markáns hidegfront érkezik.

Hétfőn a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és a déli órákban helyenként lehet zápor, zivatar. Majd késő délutántól már egyre többfelé válik erőteljessé a felhőképződés, és akkor a Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben már több helyen lehet csapadék. Estétől a zivatarok az Alföld déli részére is átterjednek, ugyanakkor Nyugat-Magyarországon már tartós eső is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon megerősödik, késő délutántól viharossá fokozódik. Emellett zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Késő estére 17, 26 fokra hűl le a levegő.

Kedden éjszaka északnyugat felől erősen megnövekszik, majd napközben csökken a felhőzet, délután már keleten is gomolyfelhősre, naposra fordul az idő. Éjjel sokfelé lesz eső, zápor, helyenként zivatar, aztán délelőtt a Dunántúlon, délután keletebbre is megszűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szél erős, több helyen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 24 fok között alakul, keleten lesz napközben a hűvösebb.

Szerdán napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 27 fok között valószínű.

Csütörtökön napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem várható. Többfelé megélénkül a délnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű.

Pénteken túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk. Néhol megélénkül a délies szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között valószínű.

Szombaton gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre van kilátás. Helyenként - inkább az ország északi és nyugati részén - zápor, zivatar valószínű. A Dunántúlon északira fordulhat, megélénkülhet, megerősödhet a szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás, illetve zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között valószínű.

Vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Elszórtan zápor, zivatar várható. Az északi szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 30 fok között valószínű.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.