Kézilabda

A Szerencs VSE 24-23-re legyőzte a Mátészalka MTK csapatát a Női Ifjúsági III. osztály D. csoport 19. fordulójában.

Sok drukker és remek hangulat fogadta a két csapatot március 18-án a szerencsi Kulcsár Anita Sportcsarnokban. A mérkőzés elejét a mátészalkaiak kapták el jobban, ám a szerencsiek sem tétlenkedtek, végig tartották a csupán 1-2 pontos lemaradást. A csapatok 11-12-es mátészalkai vezetésnél mentek pihenőre.

A második játékrészben fordult a kocka és a szerencsiek szerezték meg a vezetést, ám pontban nagyon elszakadni ők sem tudtak. A végjátékban mindkét gárda többet hibázott, végig igen szoros volt a küzdelem, az utolsó percekben azonban végül óriási hajrában győztek a szerencsiek. A diadalhoz nagyban hozzájárult bravúros védéseivel a hazaiak kapusa Bőcsi Anna, aki rengeteg támadást hárított. A szerencsi lányok a mérkőzés végén önfeledten ünnepelték a megérdemelt győzelmet.

– Az első félidő amolyan ismerkedés, tapogatózás volt, sok kihagyott helyzettel és elcsúszott védekezéssel. De így is sikerült tartanunk az eredményt az ellenféllel szemben. A szünetben két nagyon fontos dolgot beszéltünk meg. Ha még jobban koncentrálunk és higgadtabban fejezzük be a támadásainkat, valamint foggal-körömmel harcolunk egymásért védekezésben, legyőzhetjük az egyik éremesélyes csapatot. A lányok köszönték szépen a lehetőséget, beleálltak a mérkőzésbe és a második félidőben teljesen megfordították a játék képét. Egy fantasztikus küzdő, csak a győzelmet maguk előtt látó csapatot láthattunk – értékelte a mérkőzést a csapat közösségi oldalán Katona Krisztina, a gárda edzője.

(Borítókép: a mérkőzés végén nagy volt az öröm a csapaton belül, fotó: Nagy István / Szerencsi Hírek)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.