Kézilabda

A Szerencs VSE 28-31-re kikapott a Dabas KC VSE-től a női kézilabda utánpótlás LU19 III. D-osztály 6. fordulójában. A Kulcsár Anita Sportcsarnokban október 29-én megtartott mérkőzésen a szerencsi lányoknak a tabella egyik legerősebb csapatával kellett megküzdeniük.

Ennek ellenére az összecsapás elején a hazai csapat kapta el jobban a ritmust, sőt a 11. percre sikerült egy 2 gólos előnyt is kialakítaniuk. A dabasiak ezt látva magasabb fokozatra kapcsoltak, amellyel a szerencsiek nem igazán tudták tartani a lépést, végül a vendégcsapatnak egy kényelmes 7 pontos fölényt sikerült kiépíteni. A játékosok 11-18-as dabasi vezetésnél mentek pihenőre.

A térfélcserét követően a szerencsiek magukra találtak és mintha egy teljesen új csapatot láthattunk volna. A támadásoknál nem kapkodtak, a helyzeteket mindig kivárták, a passzok és a kapuralövések pontosak voltak. A második játékrészben a hazai csapat fokozatosan percről percre dolgozta le a hátrányát, sőt a 48. és az 53. percben is sikerült egy pontra megközelíteni a dabasiakat, akik érezve a szerencsiek szorongatását ekkor mindig rákapcsoltak. A hazai játékosok egészen az 55. percig tudták tartani a lendületet, ugyanis az utolsó 5 percben végül elfáradtak, így a vendégeknek 3 pontos gólkülönbséggel sikerült megnyerni a találkozót.

A női utánpótlás LU19 III. D-osztály 6. forduló végeredménye: Szerencs VSE–Dabas KC VSE, 28-31 (11-18).

A Szerencs VSE színeiben: Konyári Vivien 14 gólt, Tálas Dorina 5, Vámos Eszter 3, Konyári Kinga és Matolcsi Lili 2-2, Czakó Eszter, valamint Rózsa Boglárka 1-1 találatot szerzett. A szerencsi lányok jelenleg 6 ponttal a 10 fős tabella 3. helyén állnak.

A következő mérkőzés hazai pályán november 5-én 11 órai kezdettel az Eszterházy SC ellen lesz.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.