Közélet

Dr. Bobkó Géza főigazgató szerint a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet (ESZEI) dolgozói méltóak Kossuth Zsuzsanna, a magyar ápolás megteremtőjének szellemiségéhez.

A magyar ápolás megteremtője, Kossuth Zsuzsanna munkássága és személyisége, valamint a rendelőintézet jelen ápolóinak szakmaszeretete és hivatástudata között vont párhuzamot köszöntőjében dr. Bobkó Géza főigazgató az ESZEI február 20-ai, ápolók napi ünnepségen.

Az orvosok nevében a főigazgató elmondta, hogy az ápolók munkája rendkívül fontos, hiszen nélkülük ők sem tudnának dolgozni. Magabiztos szaktudásukkal az orvosok biztos segítői, emellett a betegek és a hozzátartozóiknak is biztos támaszt nyújtanak. Hangsúlyozta: nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a betegségek megelőzésében, a gyógykezelések és a rehabilitáció folyamatában. Az ESZEI ápolói naponta bizonyítják elhivatottságukat, ezért méltóak Kossuth Zsuzsanna szellemiségéhez.

Nyiri Tibor polgármester, a lakosság nevében szintén köszönetét fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak. Elhangzott, hogy előbb vagy utóbb, de mindenki ápolt lesz, ezért aztán rendkívül fontos megbecsülni és elismerni munkájukat. „Szerencsen nő az átlagéletkor, ami annak is köszönhető, hogy az egészségügyi ellátást magas színvonalon kapja mindenki. Úgy gondolom, aki tesz a saját egészségéért és az egészségügyhöz fordul segítségért, az megkapja azt az ellátást, ami szükséges” – mondta a polgármester.

Hangsúlyozta: ápolónak lenni nem csak egy foglalkozás, hanem hivatás. Egy nehéz, de szép hivatás. A városvezető szerint fantasztikus dolog segíteni a másik emberen, és aki úgy dönt, hogy erre teszi fel az életét, az tiszteletet és megbecsülést érdemel. A polgármester végül a szerencsi ápolóknak kitartást, lelkesedést, erőt és egészséget kívánt.

(Kiss Ferencné Szilvia átveszi a kitüntetést Nyiri Tibor polgármestertől. Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek)

Az intézetben évente két személyt díjaznak kiemelkedő szakmai tevékenységükért. A limitált kiadású Kossuth Zsuzsanna ezüst emlékérmet, virágcsokrot és emléklapot az idén Kiss Ferencné Szilvia és Trembeczky Henriett vehette át. A kitüntetetteket dr. Bobkó Géza főigazgató és Nyiri Tibor polgármester adta át.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Szervezete február 20-án kitüntetésben részesítette magas szintű szakmai munkájáért Gergely Lászlóné Ilonát, aki több mint 41 éve dolgozik az egészségügyben, ebből 38 évet a szerencsi rendelőintézetben.

(Gergely Lászlóné Ilona átveszi a kitüntetést Nyiri Tibor polgármestertől. Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek)

Szarka Rita, a MESZK nevében szintén gratulált a kitüntetetteknek, majd ismertette a február 17-én tartott területi szakmai vetélkedő eredményét, amin az ESZEI csapata 4 fővel képviselte magát. A csapatot Bányai Zsuzsanna, Bűdiné Alföldi Laura, dr. Sipos Attiláné és Gálné Czagány Magdolna alkotta, akik az előkellő harmadik helyezést érték el.

(Borítókép: Az ESZEI csapata a MESZK február 17-ei versenyén)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.