Közélet

Barátságos kötélhúzásra invitálta április 1-én, Bekecs Község Önkormányzata a szerencsi képviselőket a települések határában. A kihíváshoz csatlakoztak a helyi rendőrök és tűzoltók is, valamint számos fiatal. Az esemény célja a sport népszerűsítése volt.

„A települések közötti kötélhúzásnak vannak hagyományai Magyarországon, ám ezek az utóbbi évtizedekben feledésbe merültek. Ezt a szép régi szokást szeretnénk újra feleleveníteni, hogy ezzel is népszerűsítsük a sportot” – mondta el érdeklődésünkre Bodnár László, Bekecs község polgármestere. Hozzátette: számtalan hasonló kezdeményezés volt régen. Az egyik ilyen 2007-ben két Duna-parti település, Leányfalu és a vele szemben, a másik parton fekvő Pócsmegyer folyó feletti kötélhúzási versenye volt, ahol azt akarták eldönteni, melyik faluban élnek az erősebb legények.

A szerencsi és bekecsi képviselők közötti barátságos erőpróba helyszínének a település határát jelölték ki. A kötélhúzást dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes indította el. A többfordulós versenyen végül a szerencsi képviselők diadalmaskodtak, így ők kapták meg a vándorkupát.

A továbbiakban az esemény a Vaddisznó Söröző mögötti területen folytatódott, ahol a bekecsi rendőrök a szerencsi kollégáikkal mérték össze az erejüket, őket követték a tűzoltók, majd a gyerekek, akiknek a kötélhúzáson túl további csapatversenyeket is rendeztek. A szervezők mindenkinek csokoládéval és finom gulyáslevessel kedveskedtek.

Rábainé Végh Anett szerencsi képviselő érdeklődésünkre elmondta, hogy örömmel fogadták el a bekecsi önkormányzat kihívását, hiszen minden olyan kezdeményezést támogatnak ami a sport népszerűsítését szolgálja.

A kötélhúzás végeredménye:

Szerencsi önkormányzat vs. Bekecsi vezetés, 2-1
Szerencsi rendőrök vs. Bekecsi zsaruk, 2-0
Szerencsi tűzoltók vs. Bekecsi lánglovagok, 1-1
Szerencsi gyerekek vs. Bekecsi fiatalok 1-1
Szerencsi fiúk vs. Bekecsi srácok 1-1
Szerencsi lurkók vs. Bekecsi ifjoncok 0-2

A sorversenyek összesített végeredménye:

I.Kézisek
II. Focisok
III. Bekecsi Kanok
IV. Cukorfalatok, A névtelenek

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.