Közélet

Immáron tizenötödik alkalommal rendezték meg március 25-én Szerencsen az Örök Mozgásban Táncestet. A Kulcsár Anita Sportcsarnokot ezúttal is több száz fiatal vette birtokba, hogy megmutassa tánctudását.

Az eseményt Koncz Zsófia, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki beszédében Kovács Annamária („Cini”) a táncgála szervezőjének több évtizedes munkáját méltatta. „Cini már többezer gyermeket tanított meg táncolni. A fiatalok mozgás iránti szeretete már önmagában is egy csoda, a magabiztosságuk pedig példaértékű” – mondta az országgyűlési képviselő.

Nyiri Tibor, Szerencs város polgárámestere köszöntőjében kiemelte, hogy minden tudás annyit ér amennyit át lehet belőle adni, és „Cini” ebből nagyon sokat nyújt a jövő generációjának. „Cini pontosan ezt teszi, minden tiszteletem az övé, le a kalappal előtte, hogy ennyi fiatalt tud összetartani, és megszerettetni velük a táncot” – mondta a városvezető.

„Szikra tánciskola” növendékei nagyközönség előtt is bemutatták tánctudásukat. Fotó: Nagy István / Szerencsi Hírek

A beszédeket követően kezdetét vette a táncgála, ahol a megjelentek közel 30 produkciót láthattak, többek között: hiphop, modern, mazsorett és show táncokat. A fellépők között volt a DirtyDinamik, Fittdance, Perfekt-Tokaj, Mád, Lara-Noel, Energie, Adrenalin, Huncutkák-Tokaj, Tiszalúc 8. osztály, Energie Kids, Funny Kid’s, Mini Manók és a Tiszalúc The Team.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.