Közélet

Aranydiplomát vett át szeptember 23-án dr. Korondi Klára, szemész főorvos a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

Az eseményen vas-, gyémánt- és aranydiplomákat adományoztak azoknak az orvosoknak, akik 65, 60 illetve 50 évvel ezelőtt végeztek. A kar száz egykori hallgatóját köszöntötték a jubileumi diplomaátadó ünnepi ülésen. „Az egyetemet 1967 és 1973 között végeztem el. Nagy reményekkel vártam a találkozást. Sajnálattal kell elmondanom, hogy kétszázan végeztünk, de közülünk csak százan élünk, sokan már az örökkévalóságba távoztak” – mondta dr. Korondi Klára, aki hozzátette, hogy jó érzés volt újra találkozni régi barátaival.

„Sokan gratuláltak, ami boldogsággal töltött el. Én pedig hálás vagyok az Úristennek, aki megtartott az egészségemben” – folytatta a szakorvos, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy már gyermekkora óta készült az orvosi pályára. „Sokat gondolkodtam, hogy szülész vagy szemész legyek, végül az utóbbi mellett döntöttem, amit nem bántam meg. Munkám során rengeteg emberen segíthettem, ez melegséggel tölti el szívemet” – hangsúlyozta dr. Korondi Klára.

Dr. Korondi Klára szemész főorvos büszkén mutatja az aranydiplomáját. Fotó: Nagy István

Hozzátette, hogy bár már nem fiatal, azonban továbbra is praktizál. „Az idén májusban Sátoraljaújhelyről kerestek meg, hogy vállalnék-e szemészeti szakrendelést, amire igent mondtam. Így most hetente két alkalommal a zempléni városban fogadom a pácienseket. Örülök, hogy még segíthetek, mert ez nekem is egyfajta gyógyító terápia” – zárta a gondolatait dr. Korondi Klára.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.