Közélet

Egy régi hagyományt élesztett újra Skorván József, a Szerencsi Logiklub elnöke azzal, hogy november 25-én Adventi Ultiversenyt rendezett a Rákóczi-vár Árkád termében. Az eseményre összesen 13 kártyás érkezett a térségből.

A szervező érdeklődésünkre elmondta, hogy négy asztalnál „svájci rendszerben” fordulóként 15 leosztással mentek az összecsapások. Skorván József nem vitatja, hogy a póker a világ legnépszerűbb kártyajátéka, de véleménye szerint az ulti szórakoztatóbb. A játékban ugyanis pont az a szép, hogy egy tragikusnak tűnő leosztás szempillantás alatt verhetetlenné változhat.

Hozzátette, hogy ez egy gyönyörű régi magyar kártyajáték, melynek hagyományait fontos ápolni. Ennek jegyében december 29-én, a magyar kártya napján, szintén rendeznek egy versenyt. A szervező hozzátette, hogy szeretnék újraéleszteni a régi szerencsi hagyományokat, ezért terveik szerint jövőre minden hónapban rendeznek majd versenyeket. A november 25-én megtartott eseményen minden résztvevő emléklapot és ajándéktárgyat kapott, az első három helyezett pedig oklevélben is részesült.

Szerencsen régen nagy hagyománya volt az ultipartiknak, most ezt szeretnék feltámasztani. Fotó: Nagy István

Az Adventi Ultiverseny végeredménye:

  • 1. hely: Nagy László (Szerencs)
  • 2. hely: Szepesi Attila (Bekecs)
  • 3. hely: Kriván Ferenc (Abaújszántó)
  • 4. hely: Csikai Barnabás (Tiszaújváros)

További játékosok: Oláh József, Berecz László, Králik György, Roth Ferdinánd, Gál István, Zay László, Kunder Gyula, Zemlényi Gábor és Miklós István.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.