Közélet

A Szerencsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat immár harmadik alkalommal szervezte meg május 18-án a gyermeknapot, amelynek célja a roma kultúra megismertetése és népszerűsítése a fiatalabb generáció körében. A szervezők idén is színes programmal várták az érdeklődőket.

A szerencsi Rákóczi-vár falain belül autentikus roma ételek készültek, amelyek nemcsak ízletesek voltak, hanem a hagyományos roma gasztronómiát is bemutatták. A gyermeknap részeként rajzversenyt is szerveztek, ahol minden résztvevő ajándékot kapott, ezzel is ösztönözve a kreativitást. A nap egyik fénypontja a tortaosztás volt, amely során kicsik és nagyok egyaránt megkóstolhatták a finom Eszterházyt. A rendezvény hangulatát tovább emelte a miskolci Romano Teatro Kulturális Egyesület művészeinek előadása, akik humoros műsorokkal szórakoztatták a közönséget.

Az előadás különösen fontos volt, hiszen sok hátrányos helyzetű roma fiatalnak nincs lehetősége színházba járni, így a rendezők egyik célja az volt, hogy számukra is elérhetővé tegyék a színházi élményt – hangsúlyozta Balázs Erzsébet, a Szerencsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese. A gyermeknap zenei kíséretéről Budai László és zenekara gondoskodott, akik roma zenével teremtettek nagyszerű hangulatot.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.