Közélet

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár május 26-án igazi családias hangulatot varázsolt a Rákóczi-várba, hiszen Gyermeknap alkalmából számos izgalmas programmal készültek a legkisebbek és családjaik számára.

Az esemény célja az volt, hogy a családok együtt tölthessenek egy csodás napot, tele játékkal, kalanddal és szórakozással. A rendezvény helyszínén már délutántól nagy volt a sürgés-forgás. A gyerekek izgatottan próbálták ki a célba dobást és a különféle játékos  ügyességi feladatokat. A sportkedvelők számára a rolleres akadálypálya nyújtott kihívást, ahol a kicsik tesztelhették ügyességüket és gyorsaságukat.

Az ugrálóvár egész nap népszerű volt és a cserkészek bemutatója is nagy sikert aratott: a látogatók íjászkodást tanulhattak, valamint megtekinthették a hagyományos jurta felépítését és belső berendezéseit. Az arcfestés, csillámtetoválás és hajfonás különösen a lányok körében volt népszerű, akik így igazi hercegnőkké válhattak. A város gumikerekes kisvonata egész délután folyamatosan járta a várost, sok kört megtéve, így a gyerekek kényelmesen és élménydúsan fedezhették fel Szerencs különböző részeit.

A színpadon két előadás volt látható. Elsőként a Vándor Mese Társulat előadásában: a Csizmás Kandúr bábelőadása szórakoztatta a közönséget. Őket a Fantáziamalom Családi Színház: Magyar Népmesék című interaktív gyermekműsora követte. A színházteremben a buborékshow volt a nap egyik csúcspontja, ahol a gyerekek és szüleik is ámulva figyelték a különleges buborékokat és trükköket. A látványos műsor mindenkit elvarázsolt és mosolyt csalt még a nagyok arcára is.

Nyiri Tibor polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy évről évre egyre népszerűbb a városi gyermeknap. Hozzátette: sokan a környező településekről is ellátogatnak a Rákóczi-várba, hiszen itt mindig minőségi programok és családias hangulat várja őket. A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében megvalósult gyermeknap minden résztvevő számára felejthetetlen élményt nyújtott. A sokszínű programok és a kellemes hangulat igazi közösségi élménnyé tették ezt a napot.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.