Közérdekű

Idősek világnapja alkalmából nyújtott támogatásra az a személy jogosult, aki – a kérelem benyújtását megelőző egy éve Szerencs város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkezik és betöltötte, vagy tárgyév szeptember 30. napjáig betölti 60. életévét.

A támogatás megállapításának további feltétele, hogy a kérelmező családjában a havi egy főre jutó jövedelem összege nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének (2022-ben 28.500 forint) 800 százalékát, azaz 228.000 forintot, amennyiben a kérelmező egyedülálló, az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 900 százalékát 256.500 forintot.

A támogatás évente egy alkalommal, tárgyév szeptember hónapjában igényelhető. A támogatás szociális célú vásárlási utalvány, személyenként 5.000 forint értékben. Az igénylőlapot az önkormányzat kézbesítői a jogosultak részére – az ügyintézés megkönnyítése érdekében – a postaládákban helyezik el. További igény esetén nyomtatvány a polgármesteri hivatal (3900 Szerencs, Rákóczi út 89.) információs pultjánál kérhető, valamint a szerencs.hu weboldalról letölthető. A kitöltött kérelmeket legkésőbb 2022. szeptember 30-ig a Szerencsi Polgármesteri Hivatal információs pultjánál lehet benyújtani.

Fontos, hogy a határidő leteltét követően a kérelem nem nyújtható be.

(Borítókép: illusztráció)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.