Közérdekű

Szerencs Város Önkormányzata 2022. szeptember 29. napján tartott ülésén döntött arról, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló szerencsi fiatalok felsőoktatásban való részvé-telének elősegítése érdekében csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2023. évi fordulójához, költségvetésében biztosítja a támogatás összegét és kiírja a pályázatot.

A már megkezdett felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók „A típusú” pályázatot nyújthatnak be. Az utolsó középiskolai tanévet megkezdő, felsőoktatási intézménybe készülő tanulók „B típusú” pályázatot nyújthatnak be.

Felhívjuk a felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató hallgatók, valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdő szerencsi fiatalok figyelmét, hogy a pályázattal kapcsolatban bővebb információkat, letölthető pályázati adatlapot és az adatvédelmi tájékoztatót az alábbi helyeken találnak:

  • emet.gov.hu (bővebb információ)
  • szerencs.hu (letölthető pályázati adatlap és adatvédelmi tájékoztató)

Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy a pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER-Bursa rendszer) pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a vonalkóddal rendelkező pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva, az önkormányzati pályázati adatlappal együtt, felsőoktatásban tanuló hallgatók esetén eredeti hallgatói jogviszony igazolással együtt szükséges az önkormányzat polgármesteri hivatalában benyújtani. Amennyiben a felhasználó korábban már regisztrált az Eper Bursa rendszerben, nem szükséges a regisztrációját megújítani, hanem a korábban használt jelszavával léphet be a rendszerbe.

A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. Az önkormányzati pályázati adatlap a Szerencsi Polgármesteri Hivatal portáján is átvehető. A pályázat benyújtásának határideje: 2022. november 3. További kérdés esetén a 47/565-223-es telefonszámon adunk tájékoztatást.

Szerencs, 2022. október 3.
Oleárné dr. Kádas Marianna
jegyző

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.