Közérdekű

Szerencs Város Önkormányzata 2023. szeptember 28. napján tartott ülésén döntött arról, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló szerencsi fiatalok felsőoktatásban való részvételének elősegítése érdekében csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2024. évi fordulójához, költségvetésében biztosítja a támogatás összegét és kiírja a pályázatot.

A már megkezdett felső oktatási tanulmányokat folytató hallgatók „A típusú” pályázatot nyújthatnak be. Az utolsó középiskolai tanévet megkezdő, felsőoktatási intézménybe készülő tanulók „B típusú” pályázatot nyújthatnak be. Az önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy a felső oktatási intézményekben tanulmányokat folytató hallgatók, valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdő szerencsi fiatalok a pályázattal kapcsolatban bővebb információkat a www.emet.gov.hu oldalon találnak.

Fontos, hogy a pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER-Bursa rendszer) pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:
https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a vonalkóddal rendelkező pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva, az önkormányzati pályázati adatlappal együtt, felsőoktatásban tanuló hallgatók esetén eredeti hallgatói jogviszony igazolással együtt szükséges az önkormányzat polgármesteri hivatalában benyújtani. Amennyiben a felhasználó korábban már regisztrált az Eper Bursa rendszerben, nem szükséges a regisztrációját megújítani, hanem a korábban használt jelszavával léphet be a rendszerbe. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. Az önkormányzati pályázati adatlap a Szerencsi Polgármesteri Hivatal portáján is átvehető vagy az alábbi linken letölthető: 

https://www.szerencs.hu/nyitolap-helyi/hirek/palyazhato-a-bursa-hungarica-2024

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. november 3.

További kérdés esetén a 47/565-223-as telefonszámon adunk tájékoztatást.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.