Kultúra - Hagyomány

Giacomo Puccini: Requiem című műve is felcsendült október 21-én a Kisboldogasszony római katolikus templomban. Ezen a napon a Miskolci Kórusfesztivál Alapítvány, valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár közös szervezésében ünnepi kórushangversenyt rendeztek.

A sort Dombóvári János, vonósművész és Bojti Eszter, zongoraművész előadásában Johann Sebastian Bach: G-dúr Gambaszonátájának részlete nyitotta meg. Ezután a Hegyalja Pedagógus Kórust hallhatták a jelenlévők. Műsorukban többek között Osváth Viktor, Kodály Zoltán és Antonio Sanna alkotásai csendültek fel. Őket a Miskolci Egyetem Nemzetközi Kórusa követte, akik Karl Jenkinstől, a Kelta ima című darabbal és egy tradicionális zulu dallal kedveskedtek a közönségnek. A sorban negyedikként a sárospataki Művelődés Háza Kamarakórusa énekelt, akik többek között Leonard Cohen, Mario Lanaro és Franz Schubert műveket választottak.

Az esemény legvégén az összkari hangverseny következett, ahol Giacomo Puccini: Requiem című művéből csendült fel részlet. Puccini az opera műfajának megújítója, a huszadik század egyik legnépszerűbb olasz operaszerzője. Műveiben főként az emberi érzésekre összpontosított, amiknek a hősei hétköznapi emberek. A már említett előadókhoz a sátoaljaújhelyi Intervox Női Kar, a miskolci Hassler Énekegyüttes és a Lavotta János Kamarazenakar is csatlakozott.

Borítókép: Miskolci Egyetem Nemzetközi Kórus

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.