Labdarúgás

A foci népszerűsítése és a sportkapcsolatok ápolása céljából január 21-én rendezték meg a SZEGÉP Kupa U13-as teremlabdarúgó tornát.

A Kulcsár Anita Sportcsarnokban megjelent nyolc csapatot Kiss Dávid, a Szerencs VSE utánpótlásedzője, az esemény szervezője köszöntötte, majd röviden ismertette a játékszabályokat. Elhangzott, hogy a csapatok a 2×10 perces mérkőzéseket játszották egymás ellen, amit a döntőben 2×12-re növeltek.

Nyiri Tibor polgármester szerint a focit nem lehet elég korán kezdeni. Örömének adott hangot, hogy Szerencs három csapattal is részt tudott venni a tornán. A városvezető hangsúlyozta: azon túl, hogy a gyerekek összemérik erejüket, egymást is megismerik, ami remek alkalom a sportkapcsolatok ápolására. Hangsúlyozta, hogy Szerencsen minden feltétel adott ahhoz, hogy a fiatalok eredményesen és profi módon játszhassanak. Az elmúlt években sok fejlesztés volt a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen, és hamarosan elkészül az új műfüves focipálya is, amit rövidesen birtokba vehet a szakosztály.

Gulyás Viktor, a torna névadó szponzora, szintén elismerését fejezte ki a résztvevők számát illetően. Beszédében kiemelte, hogy a célja a helyi labdarúgás és a sport népszerűsítése.

A SZEGÉP Kupa U13-as teremlabdarúgó torna végeredménye:

1. hely: Sajóvölgye Focisuli
2. hely: Encs VSE
3. hely: Szerencs VSE I.
4. hely: Szerencs VSE II.
5. hely: Abaújszántó VSE
6. hely: Parasznya SE
7. hely: Megyaszó KSE
8. hely: Szerencs VSE III.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.