Megye

Hatodik alkalommal rendezték meg Mezőzomboron a csülökfesztivált amire idén is sokan voltak kíváncsiak.

A hatodik csülökfesztiválra benevezett tizenkét csapat kora délelőtt elkezdte a „gasztronómiai csodák” főzését-sütését Mezőzomboron, ám nem kellett délig várni a kóstolásra, merthogy – reggeli, vagy tízórai gyanánt - igyekeztek gyorsabban elkészíthető eledeleket is prezentálni a standokban, amolyan vendégcsalogató gyanánt. Így szélesre sikeredett a skála, a korai érdeklődők a palacsintától kezdve a tojásrántottán keresztül a kolbászos-sajtos falatkákig válogathattak a kínálatból.

A fesztivál ötlete az évtized elején fogalmazódott meg, majd 2014-ben alakot öltött. Radó Béla polgármester visszaemlékezése szerint kézenfekvő volt a csülökfesztivál megvalósítása, lévén a község mindig is szorosan kötődött a mezőgazdasághoz, az állattenyésztéshez, ezen belül a sertéstartáshoz, nem volt kérdés, hogy ehhez a témakörhöz kössék Mezőzombor legnagyobb rendezvényét.

Az idén, mint a korábbi években is, szakavatott zsűri értékelte az elkészült csülkös ételeket. A díjátadáson Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Radó Béla polgármester köszöntötték a csapatokat, gratuláltak a nyerteseknek, akik közül az első három száz-, ötven-, illetve huszonötezer forintnak örülhetett. A fődíjak mellett számos különdíj is gazdára talált.

Forrás: SfL

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.