Megye

A Szerencsi Szakképzési Centrum a Szerencsi Tankerületi Központtal közösen rendezett pályaorientációs konferenciát 2019. november 6-án, az SZSZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

Az eseményen Bukta Márta főigazgató köszöntötte a környék általános iskoláinak igazgatóit és a megjelent vendégeket. Elhangzott, hogy a Klebelsberg Központ és a Szakképzési Centrum mind iskolai, mind vezetőségi szinten kölcsönös, jó kapcsolat kialakítására törekszik. A főigazgató ezt követően előadást tartott a pedagógusok szerepéről az új szakképzési stratégiában.

Bukta Márta © Fotó: Szerencsi Szakképzési Centrum

Prof. Dr. Palkovics Lászlót idézve elmonda: nem azt kell tanítani amit tudunk, hanem azt, amire a jövőben szükség lesz. A rendezvényen a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumát Szabó István igazgató mutatta be, majd Gyüréné Kassai Zita pedagógus az intézmény életében első alkalommal elindított a pályaorientációs évfolyamról szólt.

Az orientációs évfolyam célja az iskolai lemorzsolódás csökkentése, a diákok részéről pedig a megfelelő szakma kiválasztása. Előnye, hogy az oktatás projektalapú, különböző tanulási blokkokban oktatják a diákokat, emellett mentor és mentorált kapcsolat alakul ki a tanulók és a tanárok között. A kérdések és válaszok után a konferencia állófogadással zárult az iskola ebédlőjében.

A rendezvény a GINOP-6.2.3-17-2017-00034 azonosítószámú A szakképzési intézményrendszer fejlesztése a Szerencsi Szakképzési Centrumban című pályázat részeként valósult meg. (x)

szechenyi szocialis

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.