Megye

A Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium együttműködési megállapodást kötött az egri Eszterházy Károly Egyetemmel. (x)

Az intézményi együttműködést az ITM által kezdeményezett, a Pedagógia ágazat technikusi képzésének kidolgozása hívta életre. Az egyetemmel a szakmai programterv kidolgozása során több alkalommal is egyeztettünk a beszámításról. Három szakirányban választottuk ki az elfogadható krediteket, és jelöltük ki az egyetemi képzésben is elfogadható tantárgyakat. A pedagógiai okleveles technikus képzésben tanulók óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő és tanító szakokon folytathatják majd tovább tanulmányaikat az Eszterházy Károly Egyetemen.

A képzés célja: középfokú technikusi végzettségű köznevelési szakember képzése, aki segíti a bölcsődei nevelő, az óvodapedagógus, illetve az általános iskolai tanító munkáját. A bővített pedagógiai szaktechnikusi tananyagtartalom elsajátítását követően, a technikusi vizsgán jó eredményt elérő tanulók az Eszterházy Károly Egyetemen felvételi nélkül és kreditbeszámítással folytathatják tanulmányaikat. Ajánljuk a képzést a pedagógia iránt érdeklődőknek, akik szeretnének gyermekek nevelésével és oktatásával foglalkozni, továbbá jó empatikus és kommunikációs képességgel rendelkeznek és szívesen segítik a gyermekek számára történő programok szervezését, valamint a fejlesztő tevékenységeket.

A képzést terveink szerint 2021 őszén hirdetjük és 2022 szeptemberében indítjuk. Jelentős előny, hogy a technikumi képzési szerkezet lehetővé teszi a gyakorlatorientált tananyagfeldolgozást. A tanulók a gyakorlati tanórák során külső helyszíneken ismerhetik meg a szakma különböző munkaterületeit.

Fotó: tfg.hu, uni-eszterhazy.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.