Megye

Szerencset a dél-nyugat felől érkező pénteki vihar csak súrolta, nagyobb károkról nem érkezett bejelentés. Az országban eddig 281 esetben volt szükség a tűzoltók munkájára.

A legtöbb beavatkozásra a Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom megyékben és Budapesten volt szükség, de Somogy, Vas és Zala megye kivételével minden megyében keletkeztek kisebb-nagyobb viharkárok. Főként kidőlt fák és letört faágak miatt kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk: a faágak utakra, autókra, házakra, elektromos vezetékekre dőltek, ezeket kellett eltávolítaniuk. A fővárosban és Pest megyében több lakóházba is villám csapott, amitől meggyulladt a tető. Baranya megyében eddig több mint háromszáz sérült házról érkezett bejelentés.

Az eddigi adatok szerint Sellyén 245, Drávaiványin 61, Okorágon pedig 21 épületben keletkezett kár. Sellyét gyakorlatilag letarolta a vihar, ahol golflabdát meghaladó méretű jég is hullott. Házak tetőszerkezetét, autókat tett tönkre.

Városhatár

Az új esztendő kezdetén Nyiri Tibor Szerencs polgármestere visszatekintett az elmúlt év kihívásokkal teli hónapjaira, értékelte az elvégzett munkát, és szólt a 2023-as év terveiről, céljairól.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.