Megye

Térképes információs kiadvánnyal és népszerűsítő táblákkal segítik a menetrend szerint közlekedő Tokajbusz járatain utazókat Tokaj-Hegyalján.

Az ünnepélyes átadót július 18-án tartották a Tokaji Fesztiválkatlan előtt. A megjelent településvezetőket és önkormányzati dolgozókat Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes köszöntötte. Beszédében emlékeztetett: tavaly pilot jelleggel kezdődött el a Volánbusz által üzemeltetett Tokajbusz-projekt, amely a vonatjáratokhoz csatlakozva egy turisztikai útvonalra fűzi fel a térség látnivalóit.

„A kedvezményes napijeggyel és háromnapos bérlettel igénybe vehető közlekedési konstrukció kétórás ütemben a szerencsi és a tokaji vasútállomást köti össze, érintve Bodrogkeresztúrt, Mádot, Tállyát, Rátkát és Ondot, illetve külön közlekedik Tokaj és Tarcal között” – ismertette Koncz Zsófia. Hozzátette, az idei buszjáratokon Tokajbusz-térkép is elérhető, amelyen a menetrend mellett különböző élménypontokról és látnivalókról informálódhatnak az utazók. Hangsúlyozta, az a cél, hogy Tokaj-Hegyalja Budapest és a Balaton után a harmadik leglátogatottabb turisztikai térség legyen Magyarországon.

Térképes információs kiadvánnyal népszerűsítik a régiót. Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

Kameniczky Ákos, a Volánbusz forgalmi és kereskedelmi főigazgatója az eseményen elmondta, a buszjáratokat a vasúti közlekedéshez igazították, csatlakozást adnak az InterCity vonatokhoz Szerencsen és Tokajban.

A járatoknak köszönhetően kedvezőbb a fontosabb látványosságok közösségi közlekedéssel történő elérhetősége, és nőtt az eljutási lehetőségek száma a térségben elhelyezkedő településekről Tokajba és Szerencsre. A hétezer példányban készült térképes kiadványon túl a járat útvonalán a buszmegállókban elhelyezett huszonhét információs tábla, valamint száz irányjelző könnyíti a tájékozódást.

A Tokajbusz-járatok menetrendje és a Borongoló napijeggyel kapcsolatos további információk a volanbusz.hu weboldalon érhető el.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.