Megye

Közel negyven új autóbusszal frissíti a Volánbusz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei flottáját: 2 darab Volvo 8900, 5 darab Credobus Econell 12 típusú szóló és 32 darab Credobus Econell 18 Next típusú csuklós autóbusz állt forgalomba a térségben az elmúlt hetekben. A nettó 3,8 milliárd forint értékű új beszerzésnek köszönhetően a járműállomány közel 10 százaléka megújult. A csuklós flotta csaknem háromnegyedét már új autóbuszok alkotják.

A megjelenteket Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes köszöntötte. Beszédében elhangzott, hogy az elmúlt időszakban számos tömegközlekedést célzó fejlesztés ment végbe. „Ez a fejlesztés nem is akármilyen mértékű a Volánbusz az életében, hiszen decemberben egy sikeres közbeszerzés eredményeként 47 darab alacsonypadlós csuklós buszt szereztek be, és ebből 32 darab a mi vármegyénkbe érkezik” – mondta Koncz Zsófia. Hangsúlyozta, hogy ebből egy darab a szerencsi telephelyre érkezik, és itt teljesít majd szolgálatot.

Nyiri Tibor, Koncz Zsófia és Német Tamás az átadáson - Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy egy modern, nyugat-európai színvonalú autóbusz áll forgalomba a városban. „Jól láthatóan itt áll mögöttem egy olyan autóbusz, amely a huszonegyedik század minden igényét képes kielégíteni” – mondta.

Hozzátette, a mai embernek az egyik legfontosabb dolog a közlekedés, hogy gyorsan, kényelmesen, pontosan, és nem utolsó sorban biztonságosan eljusson oda ahova akar. A városvezető hangsúlyozta, fantasztikus számára azt a fejlődést látni, ami most jellemzi a régiót. Nyiri Tibor kiemelte az úthálózatok fejlesztését, ahol az utóbbi időben kézzelfogható a fejlődés, mind Szerencsen és a vármegyében is.

Az új busz - Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

Németh Tamás, a Volánbusz általános vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Volánbusz célja továbbra is az, hogy a járműpark folyamatos megújításával még vonzóbbá tegye a közösségi közlekedést. Hozzátette, a szerencsi autóbusz utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval, utasszámláló rendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és felszállást segítő rámpával, továbbá az utastérben USB töltőpontokkal, mobiltelefon-tartóval is rendelkezik.

Hangsúlyozta, a Credo Econell 18 Next csúcskategóriájú magyar termék, 3 tonnával alacsonyabb tömegével ez a legkönnyebb csuklós busz a világon. Az új, 47 darabos flotta – amiből 32 a vármegyénkbe került – a cégcsoport mosonmagyaróvári és győri üzemeiben készült, újraindítva az évek óta szünetelő magyar csuklósbusz-gyártást. A helyi telephelyre érkezett jármű Szerencs és Tokaj között szállítja az utasokat.

Borítókép: A szerencsi busz átadás résztvevői - Fotó: Nagy István/Szerencsi Hírek

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.