Megye

Aszfaltozási munkálatok miatt forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők 2023. november 12-én, vasárnap a 37-es számú főút mezőzombori körforgalmú csomópontjában és térségében, november 14-én, kedden pedig a Bodrogkeresztúr-Tokaj közötti mellékúton – olvasható az utinform.hu weboldalon.

A 37-es számú főút mezőzombori körforgalmú csomópontjának aszfaltburkolatát cserélik a szakemberek 2023. november 12-én, vasárnap. A munkavégzés során a főúton félpályás forgalomkorlátozás mellett, váltakozó irányú jelzőőrös irányítással haladhat a forgalom. A körforgalomba keresztirányból becsatlakozó 39-es Encs-Mád főúton és a 3614-es Szerencs-Mezőzombor összekötő utakon teljes útzár bevezetése szükséges Mád és Mezőzombor között az aszfaltozás idejére. Mindkét településről ideiglenesen csak Szerencs irányába közelíthető meg a 37-es főút. Az előkészítő munkákat már csütörtökön és pénteken elvégzik a szakemberek, ezalatt lezárás nem lesz, de útszűkületre számíthatnak a körforgalomban közlekedők.

Aszfaltozás miatt néhány órára lezárják a Bodrogkeresztúr-Tokaj közötti mellékutat is november 14-én, kedden. Rézsűcsúszás miatt, a közút állagmegóvása és az útburkolat minőségének javítása érdekében végeznek aszfaltozást a szakemberek reggel 8 órától várhatóan 14 óráig. A munkálatok technológiai okokból kizárólag teljes útzár mellett végezhetők el, ezalatt a 38-as főutat, valamint a Tarcal-Bodrogkeresztúr útvonalat használhatják a közlekedők.

Az aszfaltozási munkák idején bevezetett teljes útzár miatt hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a munkákat az ő érdekükben végzik el.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.