Megye

A viharos szél miatt január 7-e éjfélig 10 fakidőlésnél, valamint 2 lakóházban és egy építményben bekövetkezett káresetnél avatkoztak be a vármegye tűzoltói – olvasható a katasztrófavédelem weboldalán.

Információink szerint Szerencsen nem történt komolyabb káresemény, csupán egy 20 kilovoltos távvezeték sérült meg az erős szél miatt, ami vasárnap délután kb. 20 perces áramkimaradást okozott a városban.

Megyaszón egy családi ház bádoglemez tetejét megbontotta az erős szél, és ledőlt a kémény is. A szerencsi tűzoltók motoros roncsvágóval eltávolították a veszélyes részeket. Személyi sérülés nem történt, de a ház lakhatatlanná vált, 4 fő rokonoknál került elhelyezésre. Szintén Megyaszón felborított a szél egy lemezgarázst, a tűzoltók talpra állították és lesúlyozták az építményt.

Egy cigándi lakóház zsindelytetejét is megbontotta a szél, ami fennakadt a távközlési vezetéken, a tűzoltók eltávolították a lemezdarabokat a vezetékről.

Január 8-a éjféltől 9 óráig további 14 riasztást kaptak a tűzoltók, a legtöbb Sátoraljaújhelyből és környékéről érkezett. Több helyen faág szakadt az úttestre a Sátoraljaújhelyet és Alsóbereckit összekötő 381. számú úton, a boldogkőváraljai bevezető úton és Fancsalnál. Épületek tetejében bekövetkezett károkról érkezett bejelentés a sátoraljaújhelyi Kopaszka, Petróleumgyár és Pipa utcából, valamint a Kossuth Lajos térről. Szalaszenden villanyvezetékre dőlt egy fa, Boldogkőváralján pedig az általános iskola egyik épületének lemeztetejét mozgatta a szél, a tűzoltók rögzítették a meglazult részeket.

Fotó: illusztráció

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.